Terdapat 6 cara untuk bertolak dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square dengan kereta api bawah tanah, bas, teksi, atau kereta
Pilih pilihan di bawah untuk melihat arahan langkah demi langkah dan bandingkan harga tiket serta masa perjalanan dalam perancang perjalanan Rome2Rio.
Kereta api bawah tanah
Terbaik- Naiki kereta api bawah tanah dari Kent Ridge ke Botanic Gardenssubway Cc
- Naiki kereta api bawah tanah dari Botanic Gardens ke Rochorsubway Dt
23 min$2Barisan 197 bas
Paling murah- Naiki bas dari Opp PSB Science Pk Bldg ke Opp Bugis Stn Exit Cbus 197
52 min$1–3Teksi
- Naiki teksi dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Squaretaxi 10.8 km
10 min$8–10Pandu 10.8 km
- Pandu dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Squarecar 10.8 km
10 min$3–4Barisan 197 bas melalui St. Joseph's Ch
- Naiki bas dari Opp PSB Science Pk Bldg ke St. Joseph's Chbus 197 / ...
55 min$1–3Barisan 166 bas
- Naiki bas dari Opp PSB Science Pk Bldg ke Selegie Ctrbus 166
1 j 4 min$1–3
Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square dengan kereta api bawah tanah dan jalan kaki
Soalan dan Jawapan
Cara paling murah untuk pergi dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square adalah kereta api bawah tanah yang berharga $2 - $3 dan mengambil masa 23 min.
Cara terpantas untuk bergerak dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square adalah teksi yang berharga $8 - $10 dan mengambil masa 10 min.
Ya, terdapat perkhidmatan bas terus yang berlepas dari Opp PSB Science Pk Bldg dan tiba di Opp Bugis Stn Exit C. Perkhidmatan berlepas setiap 15 minit, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 38 min.
Tidak, tiada kereta api terus dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square. Walau bagaimanapun, terdapat perkhidmatan yang berlepas dari Kent Ridge dan tiba di Rochor melalui Botanic Gardens. Perjalanan ini, termasuk pertukaran, mengambil masa lebih kurang 23 min.
Jarak antara Stesen MRT Kent Ridge dan Sim Lim Square adalah 10 km. Jarak jalan raya ialah 10.8 km.
Cara terbaik untuk bertolak dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square tanpa kereta adalah dengan kereta api bawah tanah yang memerlukan 23 min dan berharga $2 - $3.
Ia mengambil masa lebih kurang 23 min untuk bertolak dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square, termasuk pertukaran.
Perkhidmatan Stesen MRT Kent Ridge Sim Lim Square ke bas, dikendalikan oleh SBS Transit, berlepas dari stesen Opp PSB Science Pk Bldg.
Perkhidmatan Stesen MRT Kent Ridge Sim Lim Square ke kereta api, dikendalikan oleh SMRT, berlepas dari stesen Kent Ridge.
Perkhidmatan Stesen MRT Kent Ridge Sim Lim Square ke bas, dikendalikan oleh SBS Transit, tiba di stesen Opp Bugis Stn Exit C.
Syarikat apakah yang menjalankan perkhidmatan antara Stesen MRT Kent Ridge, Singapura dan Sim Lim Square, Singapura?
- Telefon
- 1800 336 8900
- Tapak web
- smrt.com.sg
Kereta api bawah tanah dari Kent Ridge ke Botanic Gardens
- Tempoh Purata
- 11 min
- Kekerapan
- setiap 10 minit
- Anggaran harga
- $1–2
- Jadual di
- smrt.com.sg
Kereta api bawah tanah dari Botanic Gardens ke Rochor
- Tempoh Purata
- 8 min
- Kekerapan
- setiap 5 minit
- Anggaran harga
- $1
- Jadual di
- smrt.com.sg
- Telefon
- 1800 - 287 2727
- E-mel
- customercare@sbstransit.com.sg
- Tapak web
- sbstransit.com.sg
Bas dari Opp PSB Science Pk Bldg ke Opp Bugis Stn Exit C
- Tempoh Purata
- 38 min
- Kekerapan
- setiap 15 minit
- Anggaran harga
- $1–3
- Jadual di
- sbstransit.com.sg
Bas dari Opp PSB Science Pk Bldg ke St. Joseph's Ch
- Tempoh Purata
- 37 min
- Kekerapan
- setiap 10 minit
- Anggaran harga
- $1–3
- Jadual di
- sbstransit.com.sg
Bas dari Opp PSB Science Pk Bldg ke Selegie Ctr
- Tempoh Purata
- 50 min
- Kekerapan
- setiap 15 minit
- Anggaran harga
- $1–3
- Jadual di
- sbstransit.com.sg
- Tempoh Purata
- 10 min
- Anggaran harga
- $8–10
STRIDES Premier
- Telefon
- +65 6555 8888
- Tapak web
- stridespremier.com.sg
Comfort Delgro
- Telefon
- +65 6550 8668
- Tapak web
- cdgtaxi.com.sg
Lagi Soalan dan Jawapan
Perkhidmatan Stesen MRT Kent Ridge Sim Lim Square ke kereta api, dikendalikan oleh SMRT, tiba di stesen Botanic Gardens.
Ya, jarak pemanduan antara Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square adalah 11 km. Ia mengambil masa lebih kurang 10 min untuk memandu dari Stesen MRT Kent Ridge ke Sim Lim Square.





