Terdapat 4 cara untuk bertolak dari Sheung Wan ke Central–Mid-Levels escalator dengan bas, trem, kereta api bawah tanah, atau jalan kaki
Pilih pilihan di bawah untuk melihat arahan langkah demi langkah dan bandingkan harga tiket serta masa perjalanan dalam perancang perjalanan Rome2Rio.
Bas
Terbaik- Naiki bas dari [Ctb] Central ke Hang Seng Bank Headquarters, Des Voeux Road Central1 / ...
5 min$4–14Kereta api bawah tanah
Paling murah- Naiki kereta api bawah tanah dari Sheung Wan ke CentralIsland
7 min$1–6Trem
- Naiki trem dari Western Market Terminus ke Des Voeux Road CentralShau Kei Wan - Western Market / ...
7 min$3Jalan kaki
- Naiki jalan kaki dari Sheung Wan ke Central–Mid-Levels escalator610 m
7 min
Sheung Wan ke Central–Mid-Levels escalator dengan bas dan jalan kaki
Soalan dan Jawapan
Cara paling murah untuk pergi dari Sheung Wan ke Central–Mid-Levels escalator adalah trem yang berharga $3 dan mengambil masa 7 min.
Cara terpantas untuk bergerak dari Sheung Wan ke Central–Mid-Levels escalator adalah bas yang berharga $4 - $14 dan mengambil masa 5 min.
Ya, terdapat perkhidmatan bas terus yang berlepas dari [Ctb] Central dan tiba di Hang Seng Bank Headquarters, Des Voeux Road Central. Perkhidmatan berlepas setiap 10 minit, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 3 min.
Ya, terdapat perkhidmatan kereta api terus yang berlepas dari Western Market Terminus dan tiba di Des Voeux Road Central. Perkhidmatan berlepas setiap 5 minit, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 5 min.
Jarak antara Sheung Wan dan Central–Mid-Levels escalator adalah 989 meter.
Cara terbaik untuk bertolak dari Sheung Wan ke Central–Mid-Levels escalator tanpa kereta adalah dengan bas yang memerlukan 5 min dan berharga $4 - $14.
bas dari [Ctb] Central ke Hang Seng Bank Headquarters, Des Voeux Road Central mengambil masa 3 min termasuk pertukaran dan berlepas setiap 10 minit.
Perkhidmatan Sheung Wan Central–Mid-Levels escalator ke bas, dikendalikan oleh Citybus, berlepas dari stesen [Ctb] Central.
Perkhidmatan Sheung Wan Central–Mid-Levels escalator ke kereta api, dikendalikan oleh Hong Kong Tramways, berlepas dari stesen Western Market Terminus.
Perkhidmatan Sheung Wan Central–Mid-Levels escalator ke bas, dikendalikan oleh Citybus, tiba di stesen Hang Seng Bank Headquarters, Des Voeux Road Central.
Syarikat apakah yang menjalankan perkhidmatan antara Sheung Wan, Hong Kong dan Central–Mid-Levels escalator, Hong Kong?
- Telefon
- (852) 2118 6338
- E-mel
- enquiry@hktramways.com
- Tapak web
- hktramways.com
Trem dari Western Market Terminus ke Des Voeux Road Central
- Tempoh Purata
- 5 min
- Kekerapan
- setiap 5 minit
- Anggaran harga
- $3
- Tapak web
- https://hktramways.com
- Telefon
- +852 2881 8888
- Tapak web
- mtr.com.hk
Kereta api bawah tanah dari Sheung Wan ke Central
- Tempoh Purata
- 2 min
- Kekerapan
- setiap 5 minit
- Anggaran harga
- $1–6
- Jadual di
- mtr.com.hk
- Telefon
- (852) 2857 6179
- E-mel
- webmaster@citybus.com.hk
- Tapak web
- citybus.com.hk
Bas dari [Ctb] Central ke Hang Seng Bank Headquarters, Des Voeux Road Central
- Tempoh Purata
- 3 min
- Kekerapan
- setiap 15 minit
- Anggaran harga
- $10–14
- Jadual di
- citybus.com.hk
- Adult
- $10–14
- Telefon
- (852) 2804 2600
- Tapak web
- td.gov.hk
Bas dari [Ctb] Central ke Hang Seng Bank Headquarters, Des Voeux Road Central
- Tempoh Purata
- 5 min
- Kekerapan
- setiap 15 minit
- Anggaran harga
- $4–7
- Jadual di
- h2-app-rr.hkemobility.gov.hk
- Adult
- $4–7
- Telefon
- (852) 2745 4466
- E-mel
- kowloonbus@kmb.hk
- Tapak web
- kmb.hk
Bas dari [Ctb] Central ke Hang Seng Bank Headquarters, Des Voeux Road Central
- Tempoh Purata
- 5 min
- Kekerapan
- setiap jam
- Jadual di
- search.kmb.hk
Lagi Soalan dan Jawapan
Perkhidmatan Sheung Wan Central–Mid-Levels escalator ke kereta api, dikendalikan oleh Hong Kong Tramways, tiba di stesen Des Voeux Road Central.











