Terdapat 7 cara untuk bertolak dari Paris ke Pont des Invalides dengan bas, kereta api bawah tanah, feri, teksi, atau jalan kaki
Pilih pilihan di bawah untuk melihat arahan langkah demi langkah dan bandingkan harga tiket serta masa perjalanan dalam perancang perjalanan Rome2Rio.
Barisan 72 bas
Terbaik- Naiki bas dari Châtelet ke Palais de la Découvertebus 72
13 minBarisan 1 kereta api bawah tanah
Paling murah- Naiki kereta api bawah tanah dari Hôtel de Ville ke Champs-Élysées - Clemenceausubway 1
16 min€3Feri
- Naiki feri dari Hôtel de Ville ke Place de la Concordeferry Hop On-Off
36 minTeksi
- Naiki teksi dari Paris ke Pont des Invalidestaxi 3.9 km
8 min€9–12Barisan 8 kereta api bawah tanah
- Naiki kereta api bawah tanah dari Strasbourg - Saint-Denis ke Invalidessubway 8
18 min€3Barisan 87 bas
- Naiki bas dari Saint-Michel ke Invalidesbus 87
21 min€3Jalan kaki
- Naiki jalan kaki dari Paris ke Pont des Invalideswalk 3.3 km
40 min
Soalan dan Jawapan
Cara paling murah untuk pergi dari Paris ke Pont des Invalides adalah barisan 1 kereta api bawah tanah yang berharga €3 dan mengambil masa 16 min.
Cara terpantas untuk bergerak dari Paris ke Pont des Invalides adalah teksi yang berharga €9 - €12 dan mengambil masa 8 min.
Ya, terdapat perkhidmatan bas terus yang berlepas dari Châtelet dan tiba di Palais de la Découverte. Perkhidmatan berlepas setiap 15 minit, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 10 min.
Ya, terdapat perkhidmatan feri terus yang berlepas dari Hôtel de Ville dan tiba di Place de la Concorde. Perkhidmatan berlepas setiap jam, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 32 min.
Ya, terdapat perkhidmatan kereta api terus yang berlepas dari Hôtel de Ville dan tiba di Champs-Élysées - Clemenceau. Perkhidmatan berlepas setiap 5 minit, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 8 min.
Jarak antara Paris dan Pont des Invalides adalah 4 km.
Cara terbaik untuk bertolak dari Paris ke Pont des Invalides tanpa kereta adalah dengan barisan 72 bas yang memerlukan 13 min dan berharga .
barisan 72 bas dari Châtelet ke Palais de la Découverte mengambil masa 10 min termasuk pertukaran dan berlepas setiap 15 minit.
Perkhidmatan Paris Pont des Invalides ke bas, dikendalikan oleh Réseau de bus Défense et Saint-Cloud, berlepas dari stesen Châtelet.
Perkhidmatan Paris Pont des Invalides ke kereta api, dikendalikan oleh RATP Metro, berlepas dari stesen Hôtel de Ville.
Syarikat apakah yang menjalankan perkhidmatan antara Paris, Perancis dan Pont des Invalides, Perancis?
- Telefon
- 0 800 10 20 20
- Tapak web
- iledefrance-mobilites.fr
Bas dari Châtelet ke Palais de la Découverte
- Tempoh Purata
- 10 min
- Kekerapan
- setiap 15 minit
- Jadual di
- iledefrance-mobilites.fr
Bas dari Saint-Michel ke Invalides
- Tempoh Purata
- 13 min
- Kekerapan
- setiap 20 minit
- Anggaran harga
- €3
- Jadual di
- ratp.fr
- Telefon
- +33 (0)1 76 64 79 12
- E-mel
- service.information.fr@batobus.com
- Tapak web
- batobus.com
Feri dari Hôtel de Ville ke Place de la Concorde
- Tempoh Purata
- 32 min
- Kekerapan
- atas permintaan
- Jadual di
- batobus.com
- Tempoh Purata
- 8 min
- Anggaran harga
- €9–12
Alpha Taxis
- Telefon
- +33 1 45 85 85 85
- Tapak web
- alphataxis.fr
Taxis G7
- Telefon
- +33 1 41 27 66 99
- Tapak web
- g7.fr
Taxis Parisiens
- Telefon
- +33 1 45 30 30 30
- Tapak web
- taxis-parisiens.fr
Lagi Soalan dan Jawapan
Perkhidmatan Paris Pont des Invalides ke bas, dikendalikan oleh Réseau de bus Défense et Saint-Cloud, tiba di stesen Palais de la Découverte.
Perkhidmatan Paris Pont des Invalides ke kereta api, dikendalikan oleh RATP Metro, tiba di stesen Champs-Élysées - Clemenceau.











