Terdapat 6 cara untuk bertolak dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui dengan kereta kabel, kereta api bawah tanah, bas, kereta, atau teksi
Pilih pilihan di bawah untuk melihat arahan langkah demi langkah dan bandingkan harga tiket serta masa perjalanan dalam perancang perjalanan Rome2Rio.
Kereta kabel, kereta api bawah tanah
Terbaik- Naiki kereta kabel dari Ngong Ping Cable Car Terminal ke Tung Chung
- Naiki kereta api bawah tanah dari Tung Chung Station ke Nam Cheong StationTung Chung
1 j 7 min$178–190Barisan 23 bas
Paling murah- Naiki bas dari [Nlb] Ngong Ping ke Tung Chung Tat Tung Road Bus Terminus23
2 j 7 min$13–34Kereta kabel, bas
- Naiki kereta kabel dari Ngong Ping Cable Car Terminal ke Tung Chung
- Naiki bas dari Hong Kong Port of Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge ke Mody RoadA21
1 j 53 min$190–195Pandu 34.4 km
- Pandu dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui34.4 km
28 min$72–103Teksi
- Naiki teksi dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui34.4 km
28 min$340–420Kereta kabel, kereta api bawah tanah melalui Lai King
- Naiki kereta kabel dari Ngong Ping Cable Car Terminal ke Tung Chung
- Naiki kereta api bawah tanah dari Tung Chung Station ke Lai King Station
- Naiki kereta api bawah tanah dari Lai King ke Tsim Sha Tsui
1 j 16 min$179–187
Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui dengan bas dan jalan kaki
Soalan dan Jawapan
Cara paling murah untuk pergi dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui adalah barisan 23 bas yang berharga $12 - $35 dan mengambil masa 2j 7m.
Cara terpantas untuk bergerak dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui adalah pandu yang berharga $70 - $110 dan mengambil masa 28 min.
Tidak, tiada bas terus dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui. Walau bagaimanapun, terdapat perkhidmatan yang berlepas dari [Nlb] Ngong Ping dan tiba di [Kmb] Mody Road Tsim Sha Tsui melalui [Ctb] Fu Tung Plaza, Tat Tung Road|[Lwb] Fu Tung Plaza|[Nlb] Fu Tung Plaza dan [Ctb] International Commerce Centre, Nga Cheung Road|[Kmb] Western Harbour Tunnel Bbi, Nga Cheung Road. Perjalanan ini, termasuk pertukaran, mengambil masa lebih kurang 2j 7m.
Tidak, tiada kereta api terus dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui. Walau bagaimanapun, terdapat perkhidmatan yang berlepas dari Ngong Ping Cable Car Terminal dan tiba di East Tsim Sha Tsui melalui Tung Chung Station dan Nam Cheong. Perjalanan ini, termasuk pertukaran, mengambil masa lebih kurang 1j 7m.
Jarak antara Ngong Ping Terminal dan Tsim Sha Tsui adalah 36 km. Jarak jalan raya ialah 34.4 km.
Cara terbaik untuk bertolak dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui tanpa kereta adalah dengan kereta kabel dan kereta api bawah tanah yang memerlukan 1j 7m dan berharga $170 - $190.
Ia mengambil masa lebih kurang 1j 7m untuk bertolak dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui, termasuk pertukaran.
Perkhidmatan Ngong Ping Terminal Tsim Sha Tsui ke bas, dikendalikan oleh New Lantao Bus, berlepas dari stesen [Nlb] Ngong Ping.
Perkhidmatan Ngong Ping Terminal Tsim Sha Tsui ke kereta api, dikendalikan oleh Ngong Ping Cable Car, berlepas dari stesen Ngong Ping Cable Car Terminal.
Perkhidmatan Ngong Ping Terminal Tsim Sha Tsui ke bas, dikendalikan oleh New Lantao Bus, tiba di stesen Tung Chung Tat Tung Road Bus Terminus.
Syarikat apakah yang menjalankan perkhidmatan antara Ngong Ping Terminal, Hong Kong dan Tsim Sha Tsui, Hong Kong?
Pengangkutan terganggu akibat perang Rusia-Ukraine. Baca lagi
- Telefon
- (852) 3666 0606
- E-mel
- info@np360.com.hk
- Tapak web
- np360.com.hk
Kereta kabel dari Ngong Ping Cable Car Terminal ke Tung Chung
- Tempoh Purata
- 25 min
- Kekerapan
- setiap 5 minit
- Anggaran harga
- $150
- Jadual di
- np360.com.hk
- Telefon
- +852 2881 8888
- Tapak web
- mtr.com.hk
Kereta api bawah tanah dari Tung Chung Station ke Nam Cheong Station
- Tempoh Purata
- 25 min
- Kekerapan
- setiap 10 minit
- Anggaran harga
- $24–35
- Jadual di
- mtr.com.hk
Kereta api bawah tanah dari Tung Chung Station ke Lai King Station
- Tempoh Purata
- 22 min
- Kekerapan
- setiap 10 minit
- Anggaran harga
- $21–28
- Jadual di
- mtr.com.hk
Kereta api bawah tanah dari Lai King ke Tsim Sha Tsui
- Tempoh Purata
- 18 min
- Kekerapan
- setiap 5 minit
- Anggaran harga
- $8–9
- Jadual di
- mtr.com.hk
- Telefon
- (852) 2873 0818
- E-mel
- webmaster@citybus.com.hk
- Tapak web
- citybus.com.hk
Bas dari Hong Kong Port of Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge ke Mody Road
- Tempoh Purata
- 1 j 5 min
- Kekerapan
- setiap 20 minit
- Anggaran harga
- $35
- Jadual di
- citybus.com.hk
- adult
- $35–50
- Telefon
- (852) 2984 9848
- E-mel
- info@nlb.com.hk
- Tapak web
- nlb.com.hk
Bas dari [Nlb] Ngong Ping ke Tung Chung Tat Tung Road Bus Terminus
- Tempoh Purata
- 50 min
- Kekerapan
- setiap jam
- Anggaran harga
- $2–21
- Tapak web
- http://www.nlb.com.hk/
- Tempoh Purata
- 28 min
- Anggaran harga
- $340–420
Lantau Blue Taxi
- Telefon
- +852 2984 1328
Urban Red Taxi
- Telefon
- +85223981881
New Territories Green Taxi
- Telefon
- +85226572267
Lagi Soalan dan Jawapan
Perkhidmatan Ngong Ping Terminal Tsim Sha Tsui ke kereta api, dikendalikan oleh Ngong Ping Cable Car, tiba di stesen Tung Chung.
Ya, jarak pemanduan antara Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui adalah 34 km. Ia mengambil masa lebih kurang 28 min untuk memandu dari Ngong Ping Terminal ke Tsim Sha Tsui.











