Terdapat 5 cara untuk bertolak dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery dengan kereta api bawah tanah, bas, teksi, atau kereta
Pilih pilihan di bawah untuk melihat arahan langkah demi langkah dan bandingkan harga tiket serta masa perjalanan dalam perancang perjalanan Rome2Rio.
Kereta api bawah tanah
Terbaik- Naiki kereta api bawah tanah dari Hong Kong Station ke Nam Cheong StationTung Chung
- Naiki kereta api bawah tanah dari Nam Cheong ke Diamond HillTuen Ma
39 min$17–23Barisan 101 bas
Paling murah- Naiki bas dari [Kmb+Ctb] Pottinger Street/<Br>Pottinger Street, Des Voeux Road Central ke [Ctb] Choi Hung Estate, Prince Edward Road East|[Kmb+Ctb] Choi Hung Estate/<Br>Choi Hung Estate, Prince Edward Road East|[Kmb] Choi Hung Estate101
50 min$6–13Teksi
- Naiki teksi dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery12 km
12 min$130–170Pandu 12 km
- Pandu dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery12 km
12 min$25–36Barisan 111 bas
- Naiki bas dari [Kmb+Ctb] Pottinger Street/<Br>Pottinger Street, Des Voeux Road Central ke [Kmb+Ctb] Sze Mei Street, San Po Kong/<Br>Sze Mei Street, Choi Hung Road|[Kmb] Sze Mei Street, San Po Kong111 / ...
53 min$7–13
Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery dengan jalan kaki dan bas
Soalan dan Jawapan
Cara paling murah untuk pergi dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery adalah barisan 111 bas yang berharga $7 - $13 dan mengambil masa 53 min.
Cara terpantas untuk bergerak dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery adalah teksi yang berharga $130 - $170 dan mengambil masa 12 min.
Ya, terdapat perkhidmatan bas terus yang berlepas dari [Kmb+Ctb] Pottinger Street/
Pottinger Street, Des Voeux Road Central dan tiba di [Ctb] Choi Hung Estate, Prince Edward Road East|[Kmb+Ctb] Choi Hung Estate/
Choi Hung Estate, Prince Edward Road East|[Kmb] Choi Hung Estate. Perkhidmatan berlepas setiap 15 minit, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 37 min.
Tidak, tiada kereta api terus dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery. Walau bagaimanapun, terdapat perkhidmatan yang berlepas dari Hong Kong Station dan tiba di Diamond Hill melalui Nam Cheong. Perjalanan ini, termasuk pertukaran, mengambil masa lebih kurang 39 min.
Jarak antara Central–Mid-Levels escalator dan Chi Lin Nunnery adalah 19 km. Jarak jalan raya ialah 12 km.
Cara terbaik untuk bertolak dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery tanpa kereta adalah dengan kereta api bawah tanah yang memerlukan 39 min dan berharga $16 - $23.
Ia mengambil masa lebih kurang 39 min untuk bertolak dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery, termasuk pertukaran.
Perkhidmatan Central–Mid-Levels escalator Chi Lin Nunnery ke bas, dikendalikan oleh Kowloon Motor Bus Co. Ltd, berlepas dari stesen [Kmb+Ctb] Pottinger Street/
Pottinger Street, Des Voeux Road Central.
Perkhidmatan Central–Mid-Levels escalator Chi Lin Nunnery ke kereta api, dikendalikan oleh Mass Transit Railway (MTR), berlepas dari stesen Hong Kong Station.
Perkhidmatan Central–Mid-Levels escalator Chi Lin Nunnery ke bas, dikendalikan oleh Kowloon Motor Bus Co. Ltd, tiba di stesen [Ctb] Choi Hung Estate, Prince Edward Road East|[Kmb+Ctb] Choi Hung Estate/
Choi Hung Estate, Prince Edward Road East|[Kmb] Choi Hung Estate.
Syarikat apakah yang menjalankan perkhidmatan antara Central–Mid-Levels escalator, Hong Kong dan Chi Lin Nunnery, Hong Kong?
- Telefon
- +852 2881 8888
- Tapak web
- mtr.com.hk
Kereta api bawah tanah dari Hong Kong Station ke Nam Cheong Station
- Tempoh Purata
- 5 min
- Kekerapan
- setiap 10 minit
- Anggaran harga
- $5–10
- Jadual di
- mtr.com.hk
Kereta api bawah tanah dari Nam Cheong ke Diamond Hill
- Tempoh Purata
- 15 min
- Kekerapan
- setiap 10 minit
- Anggaran harga
- $11–13
- Jadual di
- mtr.com.hk
- Telefon
- (852) 2745 4466
- E-mel
- kowloonbus@kmb.hk
- Tapak web
- kmb.hk
Bas dari [Kmb+Ctb] Pottinger Street/<Br>Pottinger Street, Des Voeux Road Central ke [Ctb] Choi Hung Estate, Prince Edward Road East|[Kmb+Ctb] Choi Hung Estate/<Br>Choi Hung Estate, Prince Edward Road East|[Kmb] Choi Hung Estate
- Tempoh Purata
- 37 min
- Kekerapan
- setiap 15 minit
- Anggaran harga
- $6–13
- Jadual di
- search.kmb.hk
Bas dari [Kmb+Ctb] Pottinger Street/<Br>Pottinger Street, Des Voeux Road Central ke [Kmb+Ctb] Sze Mei Street, San Po Kong/<Br>Sze Mei Street, Choi Hung Road|[Kmb] Sze Mei Street, San Po Kong
- Tempoh Purata
- 42 min
- Kekerapan
- setiap 10 minit
- Anggaran harga
- $7–13
- Jadual di
- search.kmb.hk
- Tempoh Purata
- 12 min
- Anggaran harga
- $130–170
Urban Red Taxi
- Telefon
- +852 2398 1881
New Territories Green Taxi
- Telefon
- +852 2657 2267
Lantau Blue Taxi
- Telefon
- +852 2984 1328
Lagi Soalan dan Jawapan
Perkhidmatan Central–Mid-Levels escalator Chi Lin Nunnery ke kereta api, dikendalikan oleh Mass Transit Railway (MTR), tiba di stesen Nam Cheong Station.
Ya, jarak pemanduan antara Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery adalah 12 km. Ia mengambil masa lebih kurang 12 min untuk memandu dari Central–Mid-Levels escalator ke Chi Lin Nunnery.





