Terdapat 5 cara untuk bertolak dari Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral dengan bas, kereta api bawah tanah, teksi, atau jalan kaki
Pilih pilihan di bawah untuk melihat arahan langkah demi langkah dan bandingkan harga tiket serta masa perjalanan dalam perancang perjalanan Rome2Rio.
- Naiki bas dari Dataran Merdeka ke KL SentralRed
TerbaikBas
10 min- Naiki kereta api bawah tanah dari Masjid Jamek ke Kl SentralKjl
Paling murahKereta api bawah tanah
12 minRM 1–2- Naiki teksi dari Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral2.5 km
Teksi
3 minRM 3–5- Naiki jalan kaki dari Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral2.6 km
Jalan kaki
31 min- Naiki bas dari Bangkok Bank 2 ke Kl1080 Brickfields821
Barisan 821 bas
21 minRM 1–5
Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral dengan jalan kaki dan kereta api bawah tanah
Soalan dan Jawapan
Cara paling murah untuk pergi dari Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral adalah bas yang berharga dan mengambil masa 10 min.
Cara terpantas untuk bergerak dari Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral adalah teksi yang berharga RM 3 - RM 5 dan mengambil masa 3 min.
Ya, terdapat perkhidmatan bas terus yang berlepas dari Dataran Merdeka dan tiba di KL Sentral. Perkhidmatan berlepas setiap 5 minit, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 10 min.
Ya, terdapat perkhidmatan kereta api terus yang berlepas dari Masjid Jamek dan tiba di Kl Sentral. Perkhidmatan berlepas setiap 10 minit, dan beroperasi setiap hari. Perjalanan ini mengambil masa lebih kurang 6 min.
Jarak antara Bangunan Sultan Abdul Samad dan 2 km adalah Kuala Lumpur Sentral.
Cara terbaik untuk bertolak dari Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral tanpa kereta adalah dengan bas yang memerlukan 10 min dan berharga .
bas dari Dataran Merdeka ke KL Sentral mengambil masa 10 min termasuk pertukaran dan berlepas setiap 5 minit.
Perkhidmatan bas Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral, dikendalikan oleh GOKL City Bus, berlepas dari stesen Dataran Merdeka.
Perkhidmatan kereta api Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral, dikendalikan oleh Rapid KL, berlepas dari stesen Masjid Jamek.
Perkhidmatan bas Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral, dikendalikan oleh GOKL City Bus, tiba di stesen KL Sentral.
Syarikat apakah yang menjalankan perkhidmatan antara Bangunan Sultan Abdul Samad, Malaysia dan Kuala Lumpur Sentral, Malaysia?
- Telefon
- +60 3 7885 2585
- E-mel
- suggest@rapidkl.com.my
- Tapak web
- myrapid.com.my
Kereta api bawah tanah dari Masjid Jamek ke Kl Sentral
- Tempoh Purata
- 6 min
- Kekerapan
- setiap 10 minit
- Anggaran harga
- RM 1–2
- Jadual di
- myrapid.com.my
- Telefon
- 1-800-88-7723
- Tapak web
- klia2.info
Bas dari Dataran Merdeka ke KL Sentral
- Tempoh Purata
- 10 min
- Kekerapan
- setiap 5 minit
- Jadual di
- klia2.info
- Telefon
- +60 3 7885 2585
- E-mel
- suggest@rapidkl.com.my
- Tapak web
- myrapid.com.my
Bas dari Bangkok Bank 2 ke Kl1080 Brickfields
- Tempoh Purata
- 6 min
- Kekerapan
- setiap 30 minit
- Anggaran harga
- RM 1–5
- Jadual di
- myrapid.com.my
- Tempoh Purata
- 3 min
- Anggaran harga
- RM 3–5
Sunlight Taxi
- Telefon
- 1300-800-222
- Tapak web
- sunlighttaxi.com
Public Cab
- Telefon
- +603 6259 2020
- Tapak web
- publiccab.com
Grab Taxi
- Tapak web
- grab.com
Comfort Taxi
- Telefon
- +603-6179 6000
- Tapak web
- comforttaxi.com.my
Blue Cab
- Telefon
- +6012 212 1718
- Tapak web
- bluecab.my
Lagi Soalan dan Jawapan
Perkhidmatan kereta api Bangunan Sultan Abdul Samad ke Kuala Lumpur Sentral, dikendalikan oleh Rapid KL, tiba di stesen Kl Sentral.
Terdapat 8641+ hotel tersedia di Kuala Lumpur Sentral. Harga bermula dari RM 60 semalam.