bas antara Mainz dan Springen secara purata mengambil masa 2 j 8 min dan bas yang terpantas mengambil masa 1 j 48 min. Perkhidmatan bas beroperasi beberapa kali sehari dari Mainz hingga Springen. Perjalanan mungkin lebih panjang pada hujung minggu dan masa percutian; guna borang carian di halaman ini untuk mencari tarikh perjalanan yang spesifik.
Bas beroperasi 3 kali sehari antara Mainz dan Springen. Perlepasan paling awal ialah pada 4:37 PG malam, dan perlepasan terakhir dari Mainz adalah pada 4:47 PTG yang akan tiba ke Springen pada 6:35 PTG. Semua perkhidmatan memerlukan pertukaran di Wiesbaden Hauptbahnhof dan mengambil masa purata 2 j 8 min. Jadual yang ditunjukkan di bawah adalah untuk perlepasan yang tersedia seterusnya.


2 j 18 min • 2 pertukaran

1 j 48 min • 2 pertukaran

1 j 48 min • 2 pertukaran

2 j 5 min • 2 pertukaran

2 j 18 min • 2 pertukaran

1 j 48 min • 2 pertukaran

1 j 48 min • 2 pertukaran

2 j 5 min • 2 pertukaranIngin tahu tentang perjalanan dari Mainz ke Springen? Kami telah mengumpulkan senarai soalan yang paling kerap ditanya daripada pengguna kami seperti: Apakah mod pengangkutan yang paling murah? Apakah pilihan terpantas? Berapakah harga tiket biasanya? dan banyak lagi.
Tidak, tiada bas terus dari Mainz ke Springen. Walau bagaimanapun, terdapat perkhidmatan yang berlepas dari Wiesbaden-Mainz-Kastel Bahnhof stesen dan tiba di Heidenrod-Kemel Ehemalige Taunus Kaserne stesen melalui Wiesbaden Hauptbahnhof stesen. Perjalanan ini, termasuk pertukaran, mengambil masa lebih kurang 2j 8m.
Perkhidmatan Mainz Springen ke bas, dikendalikan oleh DB Bus, berlepas dari stesen Wiesbaden-Mainz-Kastel Bahnhof.
Perkhidmatan Mainz Springen ke bas, dikendalikan oleh Arnold Engelhardt GmbH, tiba di stesen Heidenrod-Kemel Ehemalige Taunus Kaserne.
Jarak antara Mainz dan Springen adalah 27.4 km. Jarak jalan raya ialah 39 km.